Monday 5 March 2012

COOKING: Kuřecí rizoto s hráškem

Přináším rychlý recept na lehkou a snad i trochu zdravou večeři.


Uvaříme (lze i upéct) kuře nebo jeho část - čtvrtky, stehna, křidýlka a poté obereme a pokrájíme na drobné kousky. Pokud vaříme, vývar můžeme použít na polévku. Kousky kuřete orestujeme společně s hráškem (buď čerstvým nebo konzervovaným, místo hrášku lze samozřejmě použít jakákoliv jiná zelenina jako je baby mrkev, kukuřice, apod.) na pánvičce na kousku másla nebo olivovém oleji. Uvaříme rýži buď ve varných sáčcích nebo klasicky. Poté stačí jen promíchat a dochutit solí, pepřem nebo dalším oblíbeným kořením či bylinkami. Podáváme s kyselými okurkami, řepou nebo nakládanými cibulkami.

5 comments:

  1. Hezký talířek. Jinak u rizota se má i ta rýže osmahnout, já tam dávám ještě kousek másla, mnam mnam.. :-)

    ReplyDelete
  2. i když nejsem milovnice rýže, tak rizoto mám celkem ráda a s kousky pečeného kuřete to je mňamka :-)

    ReplyDelete
  3. Chci papu!!! ;-)
    Moc lákavá dobrota.

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!