Saturday 14 April 2012

l'Arnacoeur - (K)lamač srdcí

Po Bel Ami Vám přináším tip na další film - také francouzsky laděný. Romantická komedie s roztomilou Vanessou Paradis (manželka Johnnyho Deppa) a  šarmantním Romainem Durisem  (který mi byl doposud neznámý).



K ději jen krátce. Mladý Alex má se svou sestrou a jejím manželem velmi zvláštní byznys. Je to profesionální "couple breaker". Ničí vztahy, ale nikdy dotyčné nezlomí srdce. Vztahy rozbíjí jen, když není něco v pořádku a tím ženě otevře oči. Dostane další zakázku, má na rozbití vztahu pouhých deset dní, poté je totiž naplánována svatba páru. Je Vám jasné, že zápletka začíná..

Film je skvělý. Vtipný a zároveň romantický, smích střídá láskyplný pohled na obrazovku. Řadím jej mezi své neoblíbenější filmy tohoto typu - tím pádem hodnotím 10/10. Hlavní hrdina je kombinací odrzlého floutka, Jamese Bonda (zvládá například jízdu na kapotě auta) a Johnnyho z Hříšného tance, o kterém je i v tomto filmu nejedna zmínka. Vanessa je neskutečně roztomilá (asi díky své mezeře mezi zuby) a krásná i ve svých sedma nebo osmatřiceti v roce 2010, kdy byl tento film točen.

6 comments:

  1. Francouzské filmy ráda nemám. Ale tenhle (ač se mi nijak extra nelíbil) patří mezi ty, na které se dalo koukat. Jejich tanec v restauraci jako v Hříšném tanci ale stál za to :))

    ReplyDelete
  2. Vanessu mám v neoblibě z jedné prosté lidské vlastnosti a tou je žárlivost. To, že mi přebrala Johnnyho jí nikdy neodpustím! :)

    ReplyDelete
  3. Líbí se mi francouzské filmy, možná si ho stáhnu. :) A Vanessa Paradis není jeho manželka, a podle zaručených informací serveru super.cz Johnyho před nedávnem opustila :D. Nicméně, Romain Duris! Jak se Ti zamlouval? Hrál ve filmu, ve kterém jsme v prosinci dělali v Paříži komparz, a upřímně, ve skutečnosti je pěkně odpornej a neumí anglicky a tak :D. A při natáčení se mi koukal do výstřihu a o přestávkách ležel opilecky na zemi za naaranžovanými stoly :D.

    ReplyDelete
  4. Slečno L.,
    můj oblíbený film. Pobavil mě komentář od Juno :-)
    V podobném žánru ti můžu doporučit tyhle filmy, které nejsou tak "profláknuté" a známé:
    Rozvod po francouzsku - http://www.csfd.cz/film/35728-rozvod-po-francouzsku
    Dva v Paříži - http://www.csfd.cz/film/230951-2-dny-v-parizi
    Francouzský polibek - http://www.csfd.cz/film/14012-francouzsky-polibek
    Příjemnou podívanou přeje Vivi -;)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!