Tuesday 3 July 2012

MOVIES: Hugo

Přináším Vám tip na další film, který prostě musíte shlédnout!


Film je prý rodinný, ale malým dětem bych ho nepouštěla, je vcelku smutný a navíc dospělý v něm vidí to, co chce film ukázat - lásku k práci, k filmu a následné zklamání a hluboký propad člověka, který přišel o to, čím žil, pro co dýchal.


Nádherné prostředí Paříže, roztomilý hlavní hrdina Hugo Cabret, který žije na nádraží a seřizuje hodiny. Jeho smutný sirotčí příběh a láska k jedinému, co mu zbylo po otci (mimochodem ho hraje Jude Law!) - robotu. Je až dojímavé, jak Hugo snaží rozluštit vnitřek robota a snaží se ho oživit. Na druhé straně stojí nerudný a protivný prodavač, který má na nádraží svůj obchůdek s hračkami. Co se ale prodavači stalo, zjistíte později. V první chvíli ho prostě budete nesnášet. Hugo se spřátelí s chráněnkou právě zmíněného prodavače a zažívají spolu jedno velké dobrodružství. Souběžně s hlavním příběhem se odehrává ještě několik menších epizodek, schválně jestli poznáte, kdo hraje nádražního policistu. ;)


Před tímto filmem Vám doporučuji shlédnout ještě jeden krátký filmíček Cesta na měsíc od pana Mélièse, který je sice tůůze starý, ale je takovým roztomilým a příjemným zpestřením dnešních filmů a seriálů a návratem do dob, kdy se ještě filmy barvily ručně.

3 comments:

  1. Hugo je takový krásný milý film. A policajt je Sasha Baron Cohen :).

    ReplyDelete
  2. Tak ten film se mi taky moc líbil... Mladší bráškové ho moc neocenili, ale já a rodiče jsme si ho opravdu užili :)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše komentáře - moc potěší!